Ook voor Huishoudelijk Ondersteuning!

Misschien heeft u het al gelezen in het Kontakt, of op een andere manier gehoord.

De gemeente Vianen heeft besloten om bij te springen bij mensen die Huishoudelijke Hulp heel goed zouden kunnen gebruiken. Denk hierbij aan situaties waarin:

  • behoefte is aan aanvullende ondersteuning van huishoudelijke verzorging,
  • mantelzorgers die zich nu al inzetten, overbelast dreigen te raken,
  • de reguliere huishoudelijke ondersteuning om financiële redenen een probleem is.

Wij zijn verheugd dat de gemeente Vianen in Everdingen “Winkel & Zo ” aangewezen heeft als aanbieder voor deze hulp. Dat betekent dat u zich bij ons kunt melden.
In overleg met u gaan we kijken hoe voor u onze huishoudelijke ondersteuning er uit kan zien. Wij doen dan een voorstel aan de Gemeente.

Uw eigen bijdrage voor deze huishoudelijke hulp bedraagt € 5,= per uur. De rest wordt door de gemeente betaald. Tenminste als de Gemeente Vianen akkoord gaat.
De hulp die u van ons krijgt staat onder begeleiding van een vaste medewerker die samen met één of meerdere meewerker de huishoudelijke taken zal uitvoeren.

f618a7d025612309bdda24f8046740f7

Kunt u onze hulp goed gebruiken, meld u dan bij Liz of Hetty.
Dat kan in de winkel, via de telefoon 0347 779 899, of via de mail info@werkaandewinkelvianen.nl.

Winnende lot bij Coby Gouzzaf

Winnaar van de taart

Aan editie 23 van de Everdingse Courant was voor iedereen een lot geniet. Met dit lot kon je kans maken op een over heerlijke taart van Bakker Bos.                                                                   Coby (bij heel veel kinderen bekent) was de gelukkige winnaar.Coby gefeliciteerd en we hopen dat hij heeft gesmaakt.

IMG-20150623-WA0002

Feest in de winkel, 19 en 20 juni, een impressie:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Feest vrijdagmiddag 19 Juni

Het was al dagen spannend. ‘s Morgens hebben we eerst de winkel versierd met de prachtige vlaggetjes die de kinderen van groep 1t/m 6 zo prachtig voor de winkel gekleurd hadden. ‘s Middags vanaf 13.00 uur was het, vanwege het 1-jarig bestaan van Winkel&zo, feest in de winkel. De spanning steeg ten top toen de zanger de winkel in kwam en zijn spullen ging opstellen.

Op het moment dat de zanger, Luc Benistant, zijn eerste tonen liet horen barstte het feest los. Iedereen danste, lachte en zong mee met de bekende nummers die Luc ten gehore bracht. En… niet alleen Luc was als zanger aanwezig maar ook André Hazes bracht nog de nodige nummers ten gehore.

Wat het tot een compleet feest maakte was dat verschillende ouderen uit Everdingen en omgeving én de burgemeester zich aansloten bij het feestgedruis.

Luc, bedankt!

Zaterdag. Opening dorpsplein en 1-jarig bestaan

Het dorpsplein werd officieel geopend en ….. Winkel & zo bestaat alweer 1 jaar. Best een bijzondere dag die we niet zomaar voorbij wilden laten gaan. Om 11 uur werden het plein en het feest officieel geopend. Emma van Buren prikte een enorme ballon met confetti kapot en daarmee ging een gezellige dag van start. Kinderen konden naar hartenlust circusacts oefenen onder leiding van een deskundige circusdocent Sara. Het springkussen (gesponsord door Lamotec) was zoals altijd populair onder alle kinderen. Wie wilde, kon een mooie ballonnencreatie krijgen van Marjan Belter en Frank de Kleer gaf het geheel met zijn muziek en goocheltrucs een extra zomers en feestelijk tintje. Iedereen die heeft bijgedragen aan de beide feesten, heel hartelijk bedankt!

Vorderingen in Winkel & Zo

foto (11) foto (10) foto (9) foto (12) foto (13)

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de winkel op tijd klaar te krijgen. Het plafon licht er weer in verlichting is besteld, deuren worden geverfd, bestelling worden gedaan, assortiment wordt uitgezocht en ga zo maar door. Wilt u ook graag iets doen dan bent u alvast welkom om een kijkje in de winkel te nemen.

Op 21 juni om 10.00 uur opent Winkel & Zo haar deuren voor iedereen. Boodschappen kunnen vanaf dat moment iedere dag gehaald worden in ons eigen gezellige dorp, een kopje koffie drinken in de gezellige ontmoetingshoek of even een boek uitzoeken om mee naar huis te nemen. Voor iedereen wat wils. Nu is het nog even hard werken door veel vrijwilligers.

Vrijwilliger in de Winkel&zo?

Voor het runnen van de Winkel&zo zijn we op zoek naar mensen die op vrijwillige basis mee willen draaien. We zoeken mensen die willen meedraaien in de winkel en koffiecorner, maar ook mensen die willen klussen als dat nodig is, die boodschappen willen bezorgen, schoon willen maken, die chauffeur willen zijn, er is van alles mogelijk!

Lijkt het je leuk om een (of meer) dag/dagdelen per week mee te werken aan het succes van de Winkel&zo, vul dan dit formulier in en we nemen direct contact met je op!

 

 

We gaan de goeie kant op!

Vitaal-dorp en en het project Werk aan de Winkel hebben van het Instituut Gak en het Oranjefonds respectievelijk €20.000 en €30.000 toegezegd gekregen!

Dat betekent dat we heel snel concreet aan de slag kunnen in de winkel: aanpassingen doorvoeren, schuren en schilderen en inrichten.

Klussers gezocht!

Iedereen die in mei zin en tijd heeft om te helpen klussen en de winkel en ontmoetingsruimte vorm te geven, mail even aan info@vitaal-dorp.nl, of meld het bij één van de initiatiefnemers!

Schermafbeelding 2014-04-26 om 16.48.39

En de naam is….

….Winkel&zo!

Tijdens de prijsuitreikingen op de tweede dag van de Everdingse feestweek heeft burgemeester Wim Groeneweg vanavond de winnende naam bekend gemaakt. Carina van Buren is de bedenker van de naam en dus de winnaar van de tegoedbon van €100. Carina, van harte gefeliciteerd en heel veel sterkte met je enkel!

Carina burgemeester